Terveisiä syyskokouksesta

Jätehuoltoyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 3. lokakuuta Jätehuoltopäivien yhteydessä Tampereella. Kokouksessa vahvistettiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2018.

Toimintasuunnitelman mukaan kevätkokous pidetään Torniossa yhteistyössä pidä Lappi siistinä ry:n kanssa. Suunnitelmissa on kokouksen lisäksi muun muassa tutustuminen Tornion kiertotalouskylään. Ulkomaan opintomatkan tutustumiskohteiksi pyritään saamaan niin ikään kiertotalouskyliä. Jätehuoltopäivät pidetään 3.–4.10.2018 Kalastajatorpalla Helsingissä. Jäsenmaksut säilyvät ennallaan.

Hallitukseen valittiin uudet jäsenet erovuoroisten tilalle vuosiksi 2018–2019. Puheenjohtajana jatkaa Tuuli Myllymaa. Erovuoroisista Risto Pohjanpalo oli ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin jäteasiantuntija Nina Kokko Puolustushallinnon rakennuslaitoksesta. Toiminnantarkastajana jatkaa Antti Karlin ja varatoiminnantarkastajana Margaretha Wahlström. Lisäksi syyskokous päätti kutsua Sakari Salosen yhdistyksen kunniajäseneksi.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2018

 Tuuli Myllymaa, puheenjohtaja
Juha-Pekka Salmi, varapuheenjohtaja

 Jäsenet:
Juha Uuksulainen (2017–2018)
Mikko Ahokas (2017–2018)
Hanna-Liisa Järvinen (2018–2019
Nina Kokko (2018–2019)

 Varajäsenet:
Camilla Wiik (2017–2018)
Johanna Krabbe (2017–2018)
Mika Horttanainen (2018–2019)
Johanna Alakerttula (2018–2019)

 

 

Tervetuloa syyskokoukseen

Jätehuoltoyhdistyksen syyskokous järjestetään Jätehuoltopäivien yhteydessä Scandic Rosendahlissa Tampereella 3.10.2017 kello  17.30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tule kuulemaan yhdistyksen suunnitelmista vuodelle 2018.

Esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätosvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo-ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle
6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja 
sekä muut jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle

7. Valitaan toiminnantarkastaja, tilintarkastaja sekä varatoiminnantarkastaja ja 
varatilintarkastaja
8. Päätetään kunniajäsenen kutsumisesta.

Talousarvioehdotus vuodelle 2018

 

Muovinkierrätyksen kevätpäivä Oulussa 18.5.

Jätehuoltoyhdistys ry järjestää Oulussa muovinkierrätykseen keskittyvän seminaarin 18.5.2017 BusinessOulun tiloissa, Yrttipellontie 6, 90230 Oulu. Yhteistyössä mukana BusinessOulu  ja Oulun jätehuolto Oy.
Ilmoittaudu 8.5. mennessä osoitteella sihteeri@jatehuoltoyhdistys.fi

 

Ohjelma:

9.30 

Aamukahvitarjoilu 

9.50-10.00

Avauspuheenvuoro, Mikko Ahokas

10.00-10-30

Ekologiset materiaalit ja muovien uusiokäyttö elektroniikkateollisuudessa
Sanna Karhumäki, www.fair.fi

Asiaa ekologisista materiaaleista, kuluttajakäyttäytymisestä, muovien uusiokäytöstä elektroniikkateollisuudesta ja yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta

10.30-10.50  

Muovien kierrätys ja hyödyntäminen Oulun Jätehuollon näkövinkkelistä
Markku Illikainen, Oulun Jätehuolto Oy

Markku Illikainen toimii Oulun Jätehuolto Oy:n toimitusjohtajana. Oulun Jätehuolto on kunnallinen yhtiö, jonka toimialueella on yhteensä noin 300 000 asukasta 13 kunnan alueella.

10.50-11.00 

Tauko

11.00-11.30

Tehtyjä toimenpiteitä vesistöjemme roskaantumisen ehkäisemiseksi
Aija Kaski, Pidä Saaristo Siistinä ry

Aija Kaski on Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri. Hän tuntee saariston jätehuollon haasteet yli 20 vuoden ajalta ja oli projektipäällikön ominaisuudessa mm. mukana käynnistämässä rantojen ensimmäistä järjestelmällistä roskamonitorointia Suomessa vuonna 2011.

11.30-12.10  

Lounas (omakustanteinen) 

12.10-12.40  

Legacy of Good –  positiivisia ja mitattavia tekoja planeettamme ja yhteiskunnan hyväksi

 Päivi Kivikoski,  Dell EMC

Dell EMC:n kattava yhteiskuntavastuuohjelma höydyttää niin yksilöitä kuin ympäristöämme – viimeisimpänä merten muovien keräys ja kierrätys.

12.40-13.10

Muovipakkausten kierrätys Suomessa
Vesa Soini, Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on 42 maassamme toimivan yrityksen ja järjestön omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, jonka päätehtävä on muovipakkausten tuottajavastuun toteutus yli 2000 tuottajayrityksen puolesta. Sen tehtävä on aikaansaada ja ylläpitää Suomessa järjestelmiä, jotka vastaanottavat käytettyjä muovisia pakkauksia ja hyödyntävät niitä uudelleen raaka-aineiksi.

13.10-13.40

Kierrätysmuovien 3D‐tulostuksen sovelluslaboratorio -hanke

Maiju Holm, Arcada; Hanna Eskelinen,  SYKE; Liisa Lehtinen,  Turun AMK

Kierrätysmateriaalin käyttö 3D-tulostuksessa on osa kehittyvää kiertotalouden tematiikkaa ja sillä on mahdollisuus luoda Suomeen sekä uutta elinkeinotoimintaa että vahvistaa olemassa olevien yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Kierrätysmuovien 3D‐tulostuksen sovelluslaboratorio -projekti on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE), Turun ammattikorkeakoulun ja ammattikorkeakoulu Arcadan yhteinen projekti, jossa tutkitaan kierrätysmuovien hyödynnettävyyttä 3D-tulostusmateriaalina ja siihen liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia yritysten tarpeista lähtien.

13.40-13.50

Tauko

13.50-14.20

Mikromuovit Suomen vesistöissä ja muovien kiertotalous
Samuel Hartikainen

Kallavedestä on saatu ensimmäisiä tuloksia ulkomaillakin kiinnostusta herättäneestä mikromuovitutkimuksesta. Niiden perusteella pieneksi jauhautunutta muovisaastetta on sellaisissakin paikoissa, joissa sitä ei pitäisi olla.

14.20-14.50

Monilokerojärjestelmästä apua muovien kierrätykseen?
Åsa Hedman, Sustecon

EU on asettanut Suomelle 50 prosentin kierrätystavoitteen yhdyskuntajätteille. Vuoteen 2030 mennessä kierrätysastetta tulisi nostaa 60 prosenttiin. Tällä hetkellä yhdyskuntajätteestä kierrätetään materiaalina reilu 40 prosenttia.Porvoossa ja Sipoossa käynnistyy jätteiden lajittelua ja kierrätystä koskeva tutkimushanke. Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu tuo tutkimukseen osallistuvien omakotitalojen pihalle entistä kattavamman jätteiden lajittelujärjestelmän. Ympäristöministeriön tukeman hankkeen tavoite on lisätä kotitalousjätteen kierrätysastetta ja kehittää toimivampaa monilokerojätekeräystä.

14.50-15.00

Keskustelua ja loppuyhteenveto

 

Huippuluokan opintomatka Saksaan

24.–26.8.2017 – varaa paikkasi heti!

Jätehuoltoyhdistys järjestää yhdessä FinDera Consultingin kanssa innovatiivisiin jätehuoltoratkaisuihin keskittyvän tutustumismatkan Saksaan. Matka toteutetaan 24.–26.8.2017. Matkan aikana tutustumme kiinnostaviin yrityksiin ja asiantuntijoihin, joilta kuulemme kiertotalouden mahdollisuuksista ja tulevaisuuden näkymistä saksalaisesta näkökulmasta. Samalla verkostoidumme sekä kansainvälisten että matkalle lähtevien kotimaisten toimijoiden kanssa. Matkan painopiste on tutustuminen käytännönläheisiin malliesimerkkeihin mm. uudenlaisiin innovaatio-, teknologia- ja kiertotalouskohteisiin.

Matka on mainio tilaisuus laajentaa omia näkemyksiä ja kontaktiverkostoja. Mielenkiintoiset kohteet, ulkomaalaisten asiantuntijoiden esitykset, keskustelut heidän kanssaan sekä vuorovaikutus suomalaisryhmän sisällä avaavat osallistujille uusia näkökulmia, joita vasten voi peilata oman organisaation intressejä ja kehityssuunnitelmia.

Katso alustava matkaohjelma

Matka tarjotaan räätälöitynä pakettiratkaisuna sisältäen lennot, hotellit, siirtymiset Saksassa, ohjelman sekä asiantuntijan opastuksen ja tulkkauksen matkan aikana. Matkaoppaana ja toteuttajana toimii ekonomi Martin Brandt, joka on työuransa aikana järjestänyt suomalaisyrityksille, – kunnille sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatioille lukuisia energia- ja ympäristöratkaisuihin liittyviä opintomatkoja Saksaan.

Osallistumismaksu on alustavasti 1.124 euroa sis. alv 24 %. Lopullinen osallistumismaksu määräytyy osanottajamäärän mukaan (hintaoletuksessa 20 hlö). Matkalle voidaan ottaa 15–25 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Alustavavat ilmoittatumiset pyydetään 21.4.2017 mennessä
Hanna Tukiaiselle sihteeri@jatehuoltoyhdistys.fi 

Lisätietoja antaa Martin Brandt martin.brandt@findera.fi

Lopullinen ilmoittautumisvahvistus pyydetään vielä erikseen, kun ryhmän koko ja hinta on varmistunut. Mikäli haluat ohjelmasta poikkeavia muutoksia omiin lentoihisi (aikaisempi menolento, myöhempi paluulento tai jatkolennot Helsingistä/Helsinkiin), ilmoita asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Muutokset vaikuttavat todennäköisesti loppuhintaan. 

 

 

Kevätkokous ja tutustuminen Kiertotalouskylään

2.5.2017 – merkitse aika kalenteriisi jo nyt

Jätehuoltoyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 2.5.2017 Riihimäellä. Samalla pääsemme tutustumaan Ekokemin Kiertotalouskylään. Ilmoittautumiset 24.4. mennessä osoitteella sihteeri@jatehuoltoyhdistys.fi.

Ohjelma:
10.45 lähtö bussilla Helsingistä, Kiasman edestä (Mannerheiminaukio 2) (HUOM! Lähtö 15 min. aikaisemmin kuin JätePlus-lehdessä ilmoitettu!)
11.45 Riihimäen rautatieasema
12.00 lounas
12.30 kevätkokous
13.15 kierros Kiertotalouskylässä
15.30 lähtö paluumatkalle
16.30 saapuminen Helsinkiin

Esityslista

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus sekä toiminnantarkastajan ja tilintarkastajan lausunnot
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

 

Tasekirja 2016

Tilintarkastuskertomus 2016

Toiminnantarkastuskertomus 2016

vahvistusilmoitus 2016

HSY hakee asiantuntijaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY hakee seutu- ja ympäristötiedon tulosalueelle Pasilaan materiaalitehokkuusasiantuntijaa kehittämään seudullista materiaalitehokkuuden seurantaa. Materiaalitehokkuusasiantuntija vastaa palvelu- ja teollisuusalojen jätekertymätietojen kokoamisesta ja tietopalvelusta. Rekrytointi-ilmoitus ja hakulinkki löytyvät HSY:n nettisivuilta:
https://www.hsy.fi/fi/tietoa-hsy/tule-meille-toihin/avoimet-tyopaikat/Sivut/Materiaalitehokkuusasiantuntija.aspx.

Haku on auki 18.1.2017 klo 12 saakka.

 

 

Tervetuloa syyskokoukseen

Jätehuoltoyhdistys ry:n syyskokous pidetään Jätehuoltopäivien yhteydessä 4.10.2016 kello 17.30 Hilton Helsinki Kalastajatorpalla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita kokoukseen.

Jätehuoltopäivien ohjelma julkaistu

badge_ilman_nauhaa30. valtakunnalliset Jätehuoltopäivät 4.–5.10.2016 Hilton Helsinki Kalastajatorpalla.

Teemoina tänä vuonna:

 • Lainsäädännön selviytymispaketti 2016
 • Digitalisaatiolla jätehuollosta kiertotalouteen
 • Palvelumuotoilu – ja mitä se voi tarjota jätehuollolle
 • Jätehuolto ja kiertotalous -tutkimusiltapäivä

Ohjelmassa myös Arman Alizad ja Armanin jätemaailma, ekskursio vaihtoehtoisesti Ruduksen betonin kierrätysasemaan tai HSY:n uuteen mädätyslaitokseen, posterinäyttely, katsaus jätehuollon 30 vuoteen, verkostoitumista niin perinteisesti kuin   nettipohjaisen työkalun avulla sekä tietenkin viihdyttävä illallinen ja iltaohjelma. 

Tule kanssamme juhlimaan 30. valtakunnallisia Jätehuoltopäiviä!

Tarkka ohjelma sekä lisätietoa Jätehuoltopäivistä löytyy Jätehuoltopäivien nettisvuilta
www.jatehuoltopaivat.fi

 

Tervetuloa kevätkokoukseen

Jätehuoltoyhdistyksen kevätkokous pidetään Lahdessa, Päijät-Hämeen Jätehuollon tiloissa 21.4.2016. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Lisäksi tutustumme Päijät-Hämeen Jätehuollon toimintaan. Tilaisuuteen järjestetään bussikuljetus Helsingistä – muistathan ilmoittautuessasi kertoa, osallistutko yhteiskuljetukseen. Ilmoittautumiset: sihteeri at jatehuoltoyhdistys.fi

Ohjelma:

8.30 Lähtö Helsingin keskustasta, Kiasman edestä (Mannerheimin aukio) Ventoniemen bussilla
10.00–10.15  Saapuminen Kujalaan ja tervetulokahvit
10.15–10.45   JHY:n kevätkokous
10.45–12.00    PHJ toiminnan esittely, tj. Tuula Honkanen ja muut PHJ:n asiantuntijat
12.00–12.30    lounas
12.30–13.30       tutustuminen Kujalan jätekeskukseen bussilla (Murre, LATE, LABIOn biokaasulaitos ym. kiinnostuksen mukaan)
13.45 Lähtö paluumatkalle
n. 15.30 Paluu Helsingin keskustaan

Kokouksen esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjan tarkastajan, tarvittaessa kahden ääntenlaskijan valinta
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Kokouksen esityslistan hyväksyminen
 5. Vuoden 2015 toimintakertomuksen esittely
 6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, taseen ja tilin- ja toiminnantarkastajien lausuntojen esittely
 7. Päätökset tilinpäätöksen vahvistamisesta ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen Jätehuoltoyhdistys ry:n hallitukselle vuodelta 2015
 8. Muut asiat

 Tulostettava versio esityslistasta

 

 

Opintomatkalle Irlantiin – ohjelma lisätty

Tervetuloa Jätehuoltoyhdistyksen opintomatkalle Irlantiin 18.8. –20.8.2016. Matkalle lähdetään torstaina 18.8. ja kotiin palataan lauantaina 20.8. Ohjelmassa on muun muassa tutustuminen Waste to Energy -laitokseen sekä viskitislaamon jätehuoltoon. Matkalle mahtuu 25 Jätehuoltoyhdistyksen jäsentä, ja sen hinta noin 850 euroa. Matkalle mahtuu 25 Jätehuoltoyhdistyksen jäsentä – vielä muutama paikka on vapaana.  Ilmoittaudu 20.5. mennessä Mikko Ahokkaalle mikko.ahokas@macon.fi.

Matkaohjelma:

Torstai 18.8.    Lento Hki-Dublin (AY931)        Lähtö klo 16.15                             Saapuminen klo 17.25

Kuljetus lentokentältä hotellille Croke Park hotel

Majoittuminen

Tutustuminen excursio-ryhmän kesken, workshop

Perjantai 19.8. Aamupäivällä/päivällä vierailu Dublin Waste-to-Energy (Covanta) -laitoksen rakennustyömaalla. Laitos otetaan käyttöön alkuvuonna 2017. Ryhmä jaetaan kolmeen osaan, joista jokainen käy n. tunnin mittaisella kierroksella.

Lounas

17.00 Kieran Mullins

Kieran Mullinsilla on usean vuoden kokemus jätehuoltoalan asiantuntijatehtävistä. Hän on paikallisen jätehuoltoyhdistyksen (Irish Waste Management Association) puheenjohtaja ja työskentelee tällä hetkellä Dublin-Waste-to-Energy projektin liiketoimintajohtajana.

17.30 Caroline Walsh

IWMAn varapuheenjohtaja Caroline Walsh toimii Clean Ireland Recycling:n rahoitusjohtajana. Clean Ireland Recycling on 20 vuoden kokemuksella jätehuoltopalveluita tarjoava yritys, jonka missiona on vähentää jätteiden syntyä ja tehostaa materiaalien käyttöä.

18.00 Billy Dolan

Repak-yhtiön strategianjohtaja Billy Dolan tulee kertomaan pakkausten kierrätyksestä Irlannissa. Repak on jäsentensä omistama voittoa tavoittelematon yritys, joka huolehtii jäsentensä pakkausten keräämisestä ja kierrätyksestä.

18-20 Illallinen The Church -ravintolassa.

Lauantai 20.8.                               

Vierailu Teeling-viskitislaamossa. Teelingin suku on valmistanut viskiä Dublinissa vuodesta 1782. Uusi viskitislaamo avattiin huhtikuussa 2015 ja on ensimmäinen uusi tislaamo Dublinissa yli 125 vuoteen. Tislaamolla tislataan yli 500 000 litraa viskiä vuodessa. Vierailulla tutustutaan viskin raaka-aineisiin ja tislaukseen ja opitaan monta mielenkiintoista seikkaa viskistä. Lisäksi tutustutaan tislaamon jätehuoltoon ja ympäristöasioihin. Kierroksen lopuksi on tarjolla viskimaistiainen.

Kuljetus Teeling-tislaamolta lentokentälle.

Lento Dublin-Hki (AY932)        Lähtö klo 18.05                             Saapuminen klo 23.05