Toimintasuunnitelma 2018

Yhdistyksen painopisteinä ovat valtakunnallisten jätehuoltopäivien, kevätpäivän ja jäsenmatkan järjestäminen. Lisäksi ISWAn kansallinen jäsenyys tuo mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön.

Yhdistyksen 31. toimintavuoden painopisteitä ovat:

• jätehuoltopäivien kehittäminen niin, että tapahtuma säilyy alan ykköstapahtumana,
  • yhdistyksen näkyvyyden lisääminen ja toiminnan tunnetuksi tekeminen, alueellisen toiminnan järjestäminen ja
  • taloudellisen tuen ja asiantuntemuksen tarjoaminen alan tilaisuuksiin (ml. opiskelijajärjestöjen tilaisuudet).

Koulutus- ja jäsentoiminta

Yhdistyksen koulutustoiminnan tavoitteena on välittää jäsenistölle alan uusinta tietoa ja laajemmalle yleisölle tietoa jätealasta ja sen kehityksestä.

Tapahtumia 2018

• 32. valtakunnalliset Jätehuoltopäivät Helsinki Kalastajatorppa 3.-4.10.2018
  • Kevätkokous huhtikuussa 2018; alustava ehdotus Tornio, mm. Tornion kiertotalouskylä. Yhdistetään alueellinen tilaisuus kevätkokouksen yhteyteen, noin puolitoistapäiväinen kokonaisuus, yhteistyö Pidä Lappi Siistinä ry:n kanssa
  • Opintomatka toukokuussa 2018, teemana alustavasti kiertotalouskylät (kohdevaihtoehtoina esim. Ranska/Saksa, Italia (pohj.), Sveitsi, Itävalta tai Pietari)

Stipendit

Jatkuva avoin haku jätealaan liittyville opinnäytetöille; stipendejä myönnetään budjetin ja hallituksen päätösten mukaisesti.

Tiedotus

• JätePlus-jäsenlehti ilmestyy 4 kertaa
  • Sähköinen jäsenkirje ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa
  • ISWAn kautta saatavien kansainvälisten asioiden tiedottaminen Jätehuoltoyhdistyksen www-sivuilla (ISWA newsletter)
  • Ulkoinen tiedotus hoidetaan internet-sivujen avulla ja tarvittaessa lehdistötiedottein. JHY:n www-sivuja ovat www.jatehuoltoyhdistys.fi; www.jatehuoltopaivat.fi
  • Perustetaan ja otetaan käyttöön Jätehuoltoyhdistyksen Twitter-tili, jossa mainostetaan Jätehuoltopäiviä

Yhteistyö ja kansainvälinen toiminta

• yhdistys jatkaa edustustaan Jätealan strategisessa yhteistyöryhmässä
  • yhdistys on ISWAn kansallinen jäsen ja pyrkii jatkuvasti kehittämään uusia keinoja, joilla jäsenet voisivat hyödyntää jäsenyyttä ja jäsenyys hyödyttäisi myös kansallisesti. Yhdistys voi sponsoroida opiskelijoiden osallistumista ISWA-tilaisuuksiin.